Ervaar levende historie!

Het genootschap

Iedereen die interesse heeft in de Victoriaanse tijd en van wetenswaardigheden op de hoogte gehouden wil worden kan een bericht plaatsen bij het forum, het gastenboek of de blog. Tevens is er per kwartaal een nieuwsbrief.

Ik ben zelf een Anglofiel, altijd geïnteresseerd geweest in de Victoriaanse tijd en ik kom samen met mijn man dan ook regelmatig in Engeland en Ierland. Ik werk zelf dit jaar al 30 jaar in de reiswereld en dit heeft bij mij de interesse opgewekt voor deze periode. Tevens heb ik 4 jaar in Londen gewoond en kennis gemaakt met het Engelse leven in de stad en op het platteland.
Mijn man en ik wonen inmiddels al 25 jaar in het pittoreske vestingstadje Grave onder Nijmegen. Wij verkopen
homemade English pie's die ik niet zelf maak maar die we inkopen van Prince Pie's. Dit is één van de weinige bakkers in Nederland die ze zelf ambachtelijk maken. Tevens bak ik elke week scones en andere lekkernijen die te bestellen zijn voor een High Tea of lunch.De overheerlijke pie's kunt u bij ons bestellen en ophalen of als wij in de buurt komen kunnen we ze langsbrengen. Neem even contact op voor de bestelling via de website of telefonisch: 06-40410066.

Mijn hobbies zijn: reizen, historie m.n. 19e eeuw, yoga, wandelen en natuur. Verder heb ik veel waardering voor de mensen die in die tijd geleefd hebben, met de weinige middelen die ze tot hun beschikking hadden hebben ze veel bereikt en was elkaar helpen een belangrijk en noodzakelijk feit.

Mijn favoriete televisieprogramma's zijn Larkrise to Candleford, het Kleine Huis op de Prairie, Droomhuis op het platteland (Escape to the Country), Victorian en Edwardian Farm, Downton Abbey, Victoria, Poldark, the Crown, Outlander, 24 hours in the past etc. reisprogramma's en Engelse dramaseries en films van deze tijd, maar dat zal u niet verbazen.

                                     Foto: Priscilla Friesen