Ervaar levende historie!

Nostalgische reizen en excursies

Voor deel te nemen aan reizen, excursies en lezingen vraag ik een kleine bijdrage per jaar van lidmaatschap van € 10,00 p.p. U ontvangt dan ook 4 x per jaar een digitale of papieren nieuwsbrief en u kunt actief ideeën aandragen.

Heeft u een leuk reisverslag met bezoek aan mooie huizen of musea uit deze tijd, stuur het toe en wij plaatsen het op de website!

Aanbieding naar Hampshire, Zuid-Engeland:


Geweldige aanbieding voor een kort verblijf in een Victoriaans 4-sterren hotel in Hampshire, Zuid-Engeland vanwaar je uistapjes kunt maken naar Highclere Castle (bekend van Downton Abbey), Jane's House museum, de havenstad Portsmouth en het nationale park the New Forest. Vanaf ca. € 200,00 p.p. incl. overtocht Calais/Duinkerken - Dover v.v. en 3 hotelovernachtingen incl Engels ontbijt ! Neem voor meer informatie en beschikbaarheid contact op met: priscilla@persoonlijkreisspecialist.nl of bel: 06-40410066

Voorbeeld Nostalgische groepsreis met thema Jane Austen en Charles Dickens!


Houdt u ook zo van die Engelse dramafilms van Jane Austen uit de Regency-tijd? U kunt nu de belangrijkste plekken bezoeken uit haar leven tijdens deze reis! Ook al overleed ze veel te vroeg in 1817 zijn haar vele boeken pas in de latere 19e eeuw beroemd geworden zoals Emma, Northanger Abbey, Sense & Sensibility, Pride & Prejudice enz. Dit kwam voornamelijk omdat ze niet onder haar eigen naam schreef, dat was voor een vrouw nog niet gepast in die tijd. U bezoekt bijvoorbeeld de cottage in Chawton waar zij drie boeken schreef en haar graf in Winchester.

Waarom ik deze 7-daagse groepsrondreis aanbeveel:

Rondreis langs Jane Austen locaties naar Zuid-Engeland met tevens bezoek aan Victoriaans Charles Dickens World en het festival in Rochester.

U verblijft in goede middenklasse hotels op basis van logies met ontbijt én een welkomstdiner op de 1e dag!


Programma van dag tot dag, dag 1:

Vertrek van Arnhem, Utrecht en Breda naar Duinkerken en doorreis naar Canterbury. U stapt in de comfortabele touringcar die u naar de ferry in Duinkerken (België) brengt. Onderweg stoppen we voor een koffiestop. U scheept in bij DFDS Seaways, die moderne schepen heeft met alle comfort. U vaart in 120 minuten naar Dover. Daar aangekomen rijden we naar Canterbury, een prachtige middeleeuwse stad met kathedraal. U heeft hier wat vrije tijd om deze stad te verkennen en alvast uw Christmas shopping te doen! Vervolgens reizen we om ca. 18.00 uur naar Maidstone waar ons comfortabele hotel Hilton Hotel de komende 2 nachten ons verblijf is. U wordt om 19.30 uur verwacht om aan te schuiven bij het welkomstdiner van 3 gangen in het hotel.

Dag 2: Dickensworld en Dickens Christmas

We vertrekken vandaag op tijd voor eerst een bezoek te brengen aan Dickensworld in Chatham. Dit Victoriaanse bezoek neemt u mee in 1,5 uur tijd naar de 19e eeuw in de tijd van Dickens. U loopt door de straten met een gids in aangepaste kleding en u krijgt een héél goed beeld van hoe het leven toen geweest moet zijn. Vervolgens rijden we naar Dickens Christmas in Rochester waar een festival wordt georganiseerd in Victoriaanse kleding. Heeft u deze zelf? Neemt u het dan mee en dan valt u niet op tussen de vele verklede mensen. Tevens is er een grote kerstmarkt op het plein. Na de festiviteiten pikt de chauffeur u weer op en brengt u terug naar het hotel.

Dag 3: Jane’s Austen museum, Chawton

Na het ontbijt bezoeken we het Jane Austen’s museum in Chawton en het Chawton House Library (niet geopend) van Jane’s broer Edward met daarnaast de kerk waar de moeder en zus van Jane zijn begraven. We rijden door het prachtige landschap van Sussex. Na de lunch rijden we richting de regency stad Bath. Onderweg rijden we langs Highclere Castle, waar Downton Abbey is verfilmd. Het landhuis en de tuinen zijn echter gesloten voor bezoekers in december. Voordat we in Bath aankomen brengen we eerst een bezoek aan het dorpje Lacock, waar vele historische films zijn opgenomen waaronder de BBC 1995 versie van Pride & Prejudice. In Bath is er tijd voor thee met scones voordat we naar het hotel rijden, het Bailbrook House Hotel, onderdeel van de geselecteerde Handpicked hotels. U verblijft hier weer 2 nachten. Het ligt op korte rij-afstand van Bath.

Dag 4: Jane Austen center, Bath

Met zijn 5.000 monumenten vormt Bath een bouwkundig meesterwerk. Dankzij de Romeinse baden en de Regencylanen is de hele stad op de Unesco Werelderfgoedlijst gezet. In de Georgische tijd was Bath dé trendy ontmoetingsplaats van heel jetset Engeland. Vanmorgen bezoeken we het Jane Austen Center, waar ook Persuation en Northanger Abbey aan bod komen en de Royal Crescent nr. 1, een huis dat is ingericht in de tijd van 1776 - 1796. De middag heeft u vrij om zelf Bath te ontdekken. Breng een bezoek aan de Romeinse baden, de Royal Crescent of neem zelf een heet bad in de thermale wateren van de spa. Om 17.30 uur wordt u weer opgehaald en naar het hotel gebracht.

Dag 5: Cotswolds tour

Vandaag maken we een tour door de Cotswolds, het meest pittoreske gedeelte van Engeland. De huidige dorpjes zijn al in de middeleeuwen ontstaan en nog perfect behouden door de welvarende wolindustrie. We zullen een aantal dorpjes bezoeken zoals Chipping Campden, Stow on the Wold, Upper- en Lower Slaughter, Bourton on the Water. Er is zeker tijd voor thee met wat lekkers erbij in één van de vele tearooms die de Cotswolds rijk is. Op de terugreis rijden we langs Bampton, dat lange tijd een onbekend dorpje was totdat het gebruikt werd als filmlocatie voor de populaire serie Dowton Abbey. We rijden richting Winchester, waar we overnachten in het Victoriaanse Esseborn Manor Hotel in Andover.

Dag 6: Winchester

We bezoeken het graf van Jane Austen in de Winchester kathedraal en daarna bent u helemaal vrij voor de laatste Kerstinkopen te doen. U kunt natuurlijk ook de kopie van de ronde tafel van King Arthur bekijken. De bus pikt u in de namiddag weer op voor naar het hotel te rijden. U overnacht nog 1 nacht in het Esseborn Manor Hotel.

Dag 7: ferry en terugreis

We vertrekken vroeg voor de lange terugreis richting Dover. Daar schepen we in voor de 2 uur durende vaart naar Duinkerken. Onderweg stoppen we voor een koffiestop. Vervolgens rijden we terug via Breda, Utrecht en Arnhem. Einde van deze enerverende reis terug in de tijd!

Bij de reissom van ca. € 856,00 p.p. is inbegrepen:

  • Vervoer per luxe touringcar met chauffeur met 3 opstapplaatsen waar minimaal 8 mensen per opstapplaats dienen in te stappen.
  • 6 Overnachtingen in een gedeelde 2-persoonskamer* in 4-sterren hotels met privé faciliteiten incl. ontbijt
  • Retour overtocht met DFDS seaways Duinkerken – Dover v.v.
  • Entreegelden van de genoemde excursies: Dickensworld, Dickens Festival, Jane Austen Museum, Jane Austen Center.
  • Begeleiding door een ervaren reisbegeleidster die veel van de Victoriaanse tijd afweet.

Opmerkingen:

Minimaal aantal deelnemers voor het doorgaan van de groepsreis is 24, u ontvangt hier bericht over tenminste 3 weken voor vertrek van de reis. Bij voldoende belangstelling kan deze reis worden uitgevoerd.

De reis wordt uitgevoerd door House of Britain, dé specialist op reizen naar GB en Ierland en valt onder Mijn Reiskennis, die aangesloten is bij SGR, ANVR en Calamiteitenfonds.

Exclusief:

  • Overige entreegelden, fooien, verzekeringen en reserveringskosten van € 25,00 per boeking.
  • *1-Persoonskamers zijn op aanvraag en er geldt hier een toeslag voor. U kunt ook worden ingedeeld met een andere reizig(st)er van hetzelfde geslacht.

Informeer over de beschikbaarheid via 06-40410066 of stuur een e-mail naar priscilla@persoonlijkreisspecialist.nl of vul het contactformulier in dat u kunt vinden op mijn andere website onder reisaanbiedingen: www.persoonlijkreisspecialist.nl


Ik ben al 30 jaar Reisspecialist in groeps-, pakket- en thema reizen op maat, zie hiervoor mijn andere webpagina:

www.persoonlijkreisspecialist.nl

Of bel: mobiel: 06-40410066.